Menu

150 milioane euro pentru investitii in energie regenerabila si cogenerare de inalta eficienta, la nivelul intreprinderilor din industrie

| 0 comments

Granturi de pana la 15 milioane euro și intensități de finanțare de până la 80% sunt dedicate intreprinerilor din industrie ale căror investitii vizeaza cresterea productiei de energie din resurse regenerabile mai putin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal) sau cresterea economiilor în consumul de energie primara produsa in sisteme de cogenerare de înalta eficienta.
Granturile vor fi disponibile prin intermediul a doua linii de finantare din cadrul POIM, respectiv, Masura 6.1. Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal) si Masura 6.4. Creşterea economiilor în consumul de energie primară produsă în sisteme de cogenerare de înaltă eficienţă, a caror lansare a avut loc in data de 16 mai 2017.

POIM 6.1. – Cresterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal), sustine intreprinderile care desfasoara activitati in sectorul producerii de energie electrica si termica. Proiectele eligibile nu pot depasi o valoare totala de 50 milioane de euro, grantul maxim pentru un proiect fiind de 15 milioane euro, intensitatea finantarii nerambursabile depinzand de tipul solicitantului, respectiv, 80% pentru intreprinderi mici si microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mijlocii si 60% pentru intreprinderi mari.
Mai multe detalii despre acest program de finantare, inclusiv activitatie eligibile si conditii de finantare, sunt disponibile in prezentarea noastra detaliata.

POIM 6.4. – Creşterea economiilor în consumul de energie primară produsă în sisteme de cogenerare de înaltă eficienţă, sustine intreprinderile care înregistrează consumuri energetice de peste 200 tep/an și care vizeaza investitii in constructia/ modernizarea centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă. Granturi de pana la 15 milioane de euro, cu intensitatea finantarii nerambursabile de pana la 80% din totalul cheltuielilor eligibile.
Mai multe detalii despre conditiile de eligibilitate si finantare ale programului sunt disponibile in prezentarea noastra detaliata.

Regiunile eligibile pentru ambele masuri sunt: Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest si Centru.

Leave a Reply

Required fields are marked *.