Menu

Granturi de pana la EUR 200.000 pentru microintreprinderi – competitia va incepe foarte curand

Microintreprinderile din Romania vor beneficia in anul 2016 de granturi de pana la EUR 200.000, cu  intensitati de finantare de pana la 90%  disponibile in cadrul Programului Operational Regional.

Apelul se va lansa in perioada martie – aprilie  2016 si va finanta proiecte ce vizeaza:

  • lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii
  • achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice
  • achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie
  • achizitionarea de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare
  • Investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line

Ghidul solicitantului se afla in consultare publica urmand ca varianta finala sa fie lansata in perioada imediat urmatoare. De la lansarea apelurilor de proiecte se va acorda beneficiarilor o perioada de timp de minim 1 luna pentru pregatirea documentatiei propriu-zise si depunerea proiectelor. Data efectiva de la care se vor putea depune cererile de finantare va fi mentionata in cadrul ghidurilor specifice aprobate.

Imediat ce aplicatia electronica MySMIS va deveni operationala, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va stabili procedura de urmat pentru depunerea in continuare a cererilor de finantare prin sistemul MySMIS. Aplicatia MySMIS a fost disponibila pentru testare publica in perioada 8 – 18 martie 2016.  Pentru prezentarea detaliata a programului,  click aici.

Elemente esentiale → Grant maxim 200,000 euro, valoare minima proiect 25,000 euro. Intensitate finanatre 90%. Microintreprinderi infiintate inainte de 1 ianuarie 2015. Definitia intreprinderii unice. Alocare bugetara pe regiuni de dezvoltare. Numarul de angajati cu norma intreaga la data depunerii aplicatiei. Lista de coduri CAEN eligibile. Ne-eligibilitate autovehicule și mijloace de transport. Conditii special locatia de implementare a proiectului.

Sansele cele mai mari de succes le vor avea proiectele depuse in primele 2 luni de la deschidere, care obtin cel putin 85 de puncte din 100.

Afla de la Winnovart cum poti reusi, printr-un serviciu de consultanta simplificat, dedicat microintreprinderilor.

Comments are closed.